Ku të gjeni ndihmë me varësinë nga puna?

Kjo faqe është ende në zhvillim e sipër. Së shpejti do të përditësojmë më shumë informacion.

Më poshtë mund të gjeni disa informacione tashmë të disponueshme.

Nëse jeni të shqetësuar për qëndrimin tuaj ndaj punës, mendoni se mund të keni probleme me varësinë nga puna ose të përjetoni simptoma të depresionit të lidhur me punën dhe dëshironi të konsultoheni me shqetësimet tuaja me një specialist ose të ndani përvojat tuaja në një grup vetëndihmës, ju lutemi. gjeni vendin tuaj më poshtë dhe atje do të gjeni lidhjet me organizatat dhe qendrat shëndetësore të cilat ofrojnë mbështetje dhe trajtim për problemet e lidhura me varësinë, duke përfshirë varësinë nga puna. Ato janë renditur sipas vendeve sipas rendit alfabetik.
Vini re se lista nuk është shteruese dhe mund të preferoni të gjeni një institucion tjetër, organizatë ose praktikë private që ofron ndihmë psikologjike në vendin tuaj.

Aktualisht, ne ofrojmë lidhje me institucionet qeveritare, organizatat e njohura gjerësisht që trajtojnë problemet e varësisë (përfshirë varësinë nga puna) ose grupet e njohura të vetë-ndihmës, si p.sh. personat anonimë. Disa nga këto faqe mund t'ju ridrejtojnë në qendra specifike shëndetësore dhe trajtimi dhe zgjidhje të tjera të disponueshme në vendin tuaj. Me kalimin e kohës ne do të përditësojmë informacionin me lidhje më të drejtpërdrejta dhe të sakta me një gamë të gjerë ofruesish të vendosur të shëndetit mendor.

Ne rekomandojmë veçanërisht:

 • konsultimi me profesionistët shëndetësorë, veçanërisht të specializuar në problemet e lidhura me varësinë, dhe
 • për të kërkuar një diagnozë gjithëpërfshirëse, veçanërisht përsa i përket çrregullimeve që ndodhin bashkë me varësinë nga puna.

Studimet e mëparshme zbuluan se varësia nga puna mund të bashkëngjitet me:

 • depresioni,
 • ankth,
 • ankthi social,
 • Çrregullimi i personalitetit obsesiv-kompulsiv dhe çrregullime të tjera të personalitetit (p.sh., çrregullimi i personalitetit kufitar),
 • çrregullime të të ngrënit (anoreksi nervosa, bulimia nervore),
 • çrregullime të tjera të varësisë (p.sh., çrregullimi i përdorimit të alkoolit, varësia ndaj ushqimit që mund të lidhet me çrregullimin e të ngrënit të tepruar, varësia nga pazaret/blerja e detyrueshme),
 • çrregullimi bipolar (maniako-depresiv),
 • çrregullime të gjumit, 
 • çrregullimi i hiperaktivitetit të deficitit të vëmendjes,
 • çrregullim obsesiv-kompulsiv.

Nëse keni varësi nga puna kjo nuk do të thotë që ju detyrimisht keni ndonjë nga këto probleme. Megjithatë, disa njerëz që luftojnë me varësinë nga puna mund të vuajnë gjithashtu nga disa prej tyre.

Disa nga këto çrregullime mund të rrisin rrezikun e varësisë nga puna (p.sh., çrregullimi i personalitetit obsesiv-kompulsiv), disa mund të jenë rezultat i tij (p.sh., ankthi ose depresioni) dhe të tjera mund të kenë shkaqe të zakonshme (p.sh. çrregullime të të ngrënit). Prandaj, adresimi dhe trajtimi i këtyre problemeve mund të përmirësojë funksionimin tuaj të përgjithshëm dhe t'ju ndihmojë të menaxhoni varësinë nga puna.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ARGJENTINA

Faqja qeveritare për mbështetjen për problemet e varësisë Kliko këtu. Kjo faqe mund t'ju ridrejtojë në qendra specifike shëndetësore dhe trajtimi dhe zgjidhje të tjera të disponueshme në vendin tuaj.

Punonjës anonimë Kliko këtu. Ju mund të gjeni grupe në vendin ose gjuhën tuaj.

ARMENI

Qendra Kombëtare për Trajtimin e Varësive: https://ncat.am

Qendra Mjekësore Sigma Med: https://areg.am/sigmamed

Qendra për Shërbime Psikologjike AYG: https://hogeban.am

AUSTRALI

Nëse pjesëmarrësit ndihen të shqetësuar gjatë ose pas anketës ose nëse janë të apasionuar pas punës dhe dëshirojnë të marrin mbështetje nga një profesionist, ata mund të kontaktojnë me shërbimet e mëposhtme që janë të disponueshme 24 orë në ditë, 7 ditë në javë: Lifeline (telefoni: 13 11 14) dhe Beyond Blue (telefon: 1300 22 4636).

 

Këtu janë adresat e emailit të këtyre organizatave:

https://www.lifeline.org.au/

https://www.beyondblue.org.au/

Shtëpi

 

Ekzistojnë gjithashtu shërbime të specializuara për varësinë që ofrohen nga Turning Point ((03) 8413 8413), sharc ((03) 9573 1700), Smart Recovery dhe Workaholic Anonymous. 

 

Këtu janë adresat e emailit të këtyre organizatave:

https://www.turningpoint.org.au/

https://www.sharc.org.au/

https://smartrecoveryaustralia.com.au/

https://workaholics-anonymous.org/

KINA

– Qendra Kombëtare për Shëndetin Mendor, Kinë: https://ncmhc.org.cn/

– Instituti Kombëtar për Shëndetin në Punë dhe Kontrollin e Helmimeve, Kinë: https://www.niohp.net.cn/

REPUBLIKA DOMENIKANE

Faqja e internetit e shëndetit mendor për Ministrinë e Shëndetit Publik dhe Ndihmës Sociale të Republikës Domenikane përfshin informacione për shëndetin mendor dhe një listë të qendrave publike në vend që ofrojnë ndihmë psikologjike dhe psikiatrike:
https://www.msp.gob.do/web/?page_id=13113

Qendra të dedikuara që ofrojnë mundësi terapeutike për individët me varësi të sjelljes:
Clínica Conductual Volver: https://volver.com.do/#/inicio
Fundación Fénix: https://fenix.org.do/

FINLANDA

Ju mund të kërkoni ndihmë nga kujdesi shëndetësor në punë ose kujdesi shëndetësor publik.

Disa informacione të përgjithshme për ndihmën për varësitë: https://a-klinikkasaatio.fi/

Informacion në lidhje me shëndetin mendor dhe mirëqenien në punë: https://mieli.fi/materiaalit-ja-koulutukset/tietoa-mielenterveyden-vahvistamisesta/tyoelamanmielenterveys/

 

GJERMANI

GANA

Linja e Ndihmës së Autoritetit të Shëndetit Mendor të Ganës

0800678678 (pa pagesë)

 

GREQI

Linja telefonike e mbështetjes psikosociale “10306” ofron mbështetje anonime, konfidenciale dhe 24/7 për të gjithë në Greqi.

 • Në linkun e mëposhtëm mund të aksesoni “Hartën e Njësive të Shëndetit Mendor” të zhvilluar nga Ministria e Shëndetësisë, ku në bazë të vendndodhjes tuaj mund të gjeni të gjitha njësitë e shëndetit mendor pranë jush. https://bi.moh.gov.gr/mhealthmaps/showmap

Hungaria

Më poshtë do të gjeni lidhje me faqet e internetit të institucioneve dhe organizatave që ofrojnë mbështetje për çrregullimet e varësisë:

http://www.nygy-opai.hu/altalanos-informaciok/betegellatas/osztalyok/80-addiktologiai-osztaly

http://nygy-opai.hu/altalanos-informaciok/betegellatas/gondozok/97-drogbeteg-gondozo-es-prevencios-kozpont

http://www.munkaholistak.hu/

INDI

Qendra e Këshillimit, Departamenti i Psikologjisë, Universiteti Karnatak Dharwad- 03. Numri i linjës së ndihmës 836-2215250

IRANI

Qendra e Shërbimeve Psikologjike në Shahid
Universiteti Beheshti
https://psycenters.sbu.ac.ir/

IZRAEL

מכון טמיר

https://www.tipulpsychology.co.il

 

מכון פסגות

https://psagot.com

 

מרכז ד”ר טל

https://www.drtal.co.il

 

מרכז ד”ר טל

https://hiburimnamal.co.il

 

ITALI

Istituto Superiore di Sanità – Tema Dipendenze: https://www.iss.it/web/guest/dipendenze

Lista e Shoqatave të Auto Mutuo Aiuto: https://www.iss.it/il-gioco-d-azzardo/-/asset_publisher/p1x3CsWOX6VQ/content/indirizzario-tavolo-12-passi

 

XHAMAIKË

Punonjës Anonimë
Workaholics Anonymous është një shoqëri e individëve që ndajnë përvojën, forcën dhe shpresën e tyre me njëri-tjetrin se mund të zgjidhin problemet e tyre të përbashkëta dhe të ndihmojnë të tjerët të shërohen nga puna e punës.
Faqja e internetit: https://workaholics-anonymous.org/index.php/meetings/wa-meetings


Psikologia e asociuar e këshillimit - Camille Campbell
Nga shkolla e diplomuar e Karaibeve të Teologjisë, Camille Campbell është trajnuar në fushën e Terapisë së Fëmijëve dhe Adoleshentëve, por pa u kufizuar në atë fushë. Ajo punon me familje të sfiduara nga çrregullime mendore si çrregullimi sfidues kundërshtar, çrregullimi i sjelljes, çrregullimi i hiperaktivitetit të deficitit të vëmendjes, ankthi dhe depresioni.
Numri: 8769788535/ 8764990574
Vendndodhja: 17 Ripon Road Kingston


Në qendër
Qendra është një praktikë terapeutike në Kingston që mbështet klientët si adoleshentët deri tek të rriturit me vështirësi sociale, emocionale dhe të sjelljes. Ato ofrojnë ndërhyrje psikologjike për të rinjtë, të rriturit dhe familjet e tyre.
Numri: 8762818601
Vendndodhja: 28 Monroe Rd Kingston
Faqja e internetit: https://www.centredja.com


Ministritë e Jetës Familjare
Kjo është një organizatë jo-fetare, e bazuar në Bibël në Kingston, që ofron shërbime këshillimi.
Numri: 8769268101/8769294360
Vendndodhja: 1 Cecelio Avenue Kingston
Faqja e internetit: www.familylifeministriesjamaica.com


Qendra Karaibe për Terapinë Kognitive të Sjelljes
Qendra Karaibe për Terapinë Kognitive të Sjelljes në Kingston Xhamajka ofron terapi konjitive të sjelljes për të rriturit që luftojnë me çështje të tilla si paniku, ankthi social, shqetësimi i tepruar, trauma, çrregullimi obsesiv-kompulsiv, personaliteti dhe
problemet ndërpersonale.
Numri: 8763339555
Vendndodhja: 17 Ripon Rd Kingston


Tots Karaibe për Adoleshencë
Ato ofrojnë shërbime mjekësore dhe shëndetësore aleate për fëmijët, adoleshentët si dhe të rinjtë.
Numri: 8764990574
Vendndodhja: 120 Old Hope Rd Kingston
Faqja e internetit: https://www.caribtots2teens.com

Dr Rachel Chung
Psikiatër konsulent
Dr Rachel Chung është një psikiatre me mbi 10 vjet përvojë klinike në fushën e diagnostikimit dhe trajtimit të kushteve të shëndetit mendor.
Vendndodhja: PCAL Professional Suites, 67 Old Hope Rd Kingston
Telefoni: (876) 552-7201
Email: drrachelochung@gmail.com
Instagram: dr.rachelchung

LETONI

Letonisht Atkarības psihologu apvienība (LAPA): http://lapsihologi.lv/

Krīzes centri Diennakts krīzes centri psihosociālā palīdzība krīzes situācijā nonākušām 

personam:
https://ld.riga.lv/lv/socialie-pakalpojumi-102/socialie-pakalpojumi-49/krizes-centri.html

Darba aizsardzības admimistrācija: https://www.darbadrosiba.lv/

 

MALAVI
Universiteti i Shkencave Shëndetësore Kamuzu
Universiteti i Malavi 
Universiteti i Biznesit dhe Shkencave të Aplikuara në Malawi

MALTA

– Malta Caritas drejton programe të përdorimit të substancave: një njësi informuese; njësi familjare, banimi
trajtim etj., por kanë edhe një njësi Këshillimi; një njësi e punës sociale; një punonjës
programi i ndihmës dhe një program për mirëqenien dhe zhvillimin e komunitetit:
https://www.caritasmalta.org/ 

– Fondacioni Richmond ofron shërbime të shëndetit mendor në komunitet dhe drejton a
Programi i quajtur Mendje të shëndetshme në lidhje me mjedisin e punës:
https://www.healthymindswork.org.mt/healthy-minds-work/

– Sedqa është agjencia kombëtare që ofron një sërë varësish
sherbimet: https://fsws.gov.mt/en/sedqa

– Në Gozo, Oasi ofron një sërë shërbimesh në lidhje me varësitë: https://oasi.org.mt

MAROKU

 • HIMAJA:  https://www.himaya.ma/ 
   
 • RdR (Shoqata për reduktimin e rreziqeve të drogës – L'Association Nationale de Reduction des Risques des Drogues) 

https://plateforme-elsa.org/struktura/shoqata-reduktim kombëtar-risques-lies-a-lusage-de-drogue-rdr-maroc/ 

 

MOZAMBIK

Centro de Estudos e Apoio Psicológico – Universidade Eduardo Mondlane:

https://www.uem.mz/index.php/investigacao/centros-investigacao/centro-de-estudos-e-apoio-psicologico

Associação de Psicologia de Moçambique (APM):

https://www.linkedin.com/in/associa%C3%A7%C3%A3o-de-psicologia-09670b6b/?locale=pt_BR

Associação Projeto Cidadão (APC) – Psikologji:

https://www.projetocidadao.org/sobreapc-2/sobre-apc/trabalhosapc/apc-psicologia

UKRAINE

Ministria e Politikës Sociale të Ukrainës Ndihmë psikologjike
Qendrat territoriale të shërbimit social
(Mіnіstership Socialьnoї Polіtikі Ukraїni Psikologík Dopomoga
Qendrat territoriale shoqërore të përbashkëta)
https://www.msp.gov.ua/content/centri-zahistu.html

Shërbimi Kombëtar i Shërbimit Social të Ukrainës
Sherbimet sociale
(Shërbimi kombëtar social i shërbimit të Ukrainës
Shërbimet Sociale)
https://nssu.gov.ua/sotsialni-posluhy

Ministria e Arsimit dhe Shkencës së Ukrainës Shërbimi psikologjik
(Shërbimi Psikologjik i Ministrisë dhe Shkencat Ukrainase)
https://mon.gov.ua/ua/osvita/pozashkilna-osvita/psihologichna-sluzhba

Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Ukrainës
Kontakte për mbështetje psikologjike
(Ministeria visti dhe shkencat e Ukrainës
Kontaktoni me psikologjinë e duhur)
https://mon.gov.ua/storage/app/media/pozashkilna/2022/Vykhovna.robota/30.03.22/Dodatok.2-lyst.MON-1.3737-22.vid.29.03.2022-Pro.zabezp.psykholoh.suprovodu.uchasn.osv.protsesu.pdf

Platforma falas online e ndihmës psikologjike «Me trego". Për të marrë ndihmë, duhet të përshkruani shkurtimisht kërkesën tuaj dhe të dërgoni një aplikacion duke përdorur këtë lidhje: https://tellme.com.ua
(Ministeria ushtron і shkencat Ukraina Pa pagesë іnternet-platforma psikologjikeї dopomogi “Розкажи мені”. Dllya отримання dopomogi potrіbno korotko opisati svіy përpit і mbislatti përjavku për цим посиланням: https://tellme.com.ua)

Ekipi i Institutit të Modelimit Kognitiv në bashkëpunim me Departamentin e Psikologjisë Mjekësore, Mjekësisë Psikosomatike dhe Psikoterapisë të Universitetit Kombëtar të Mjekësisë Bogomolets dhe specialistë të "Shoku"  projekti zhvilloi një bot të ndihmës së parë psikologjike. Do të jetë e dobishme në orët e para pas një ngjarjeje traumatike - mund të njiheni me të duke klikuar në lidhjen: https://t.me/friend_first_aid_bot
(Komanda Іnstitutu kognіtively modelyuvannya me spіvpracі me kafedroyu
Psikologu, Psikiatrik, Mjekësi dhe Psikoterapi Mjekësi Mjekësore Kombëtare Mjekësore e Universitetit të Mjekësisë Mjekësore dhe Profesionale Speciale të "Drug" mund të përdoret për ndihmës së parë psikologjike. Në vitin e parë do të jetë në vitin e kaluar në vitet e para - me një emërtim të mundshëm, duke përdorur për të mësuar: https://t.me/friend_first_aid_bot)

Programi gjithë-ukrainas i shëndetit mendor "Si jeni?"
(Всеукраїнська program ментального)
здоров'я «Ti jak?»
https://howareu.com/

Ministria e Shendetesise. Faqja zyrtare e internetit Asistent interaktiv
Ky është një sistem interaktiv që kupton se çfarë ju nevojitet dhe ofron artikuj dhe nënseksione përkatëse. Thjesht përgjigjuni disa pyetjeve dhe ne do të ofrojmë materiale që mund t'ju interesojnë në faqen tonë të internetit.
(Mіnіstership оhoroni zdorov'ya. Zyra e internetit Інтерактивний помічник
Ky sistem i ndërlikuar, jaka rosumіє, що Vam potrіbno і proponuє vіdpovіdnі stattі та pіdrodrіli. Ju mund të jepni informacione në lidhje me materialet e nevojshme, që ju mund të bëni në faqen tonë të internetit.)
https://moz.gov.ua/

Lifeline Ukraine është një linjë kombëtare, profesionale për parandalimin e vetëvrasjeve dhe mbështetjen e shëndetit mendor. Linja telefonike është e hapur 24 orë në ditë, 7 ditë në javë.
(Lifeline Ukraine – це національна, profesia liníya me pitaní profilaktika vetëmhumbstv dhe pіdtrimki pіthічного здоров'я. Garacha lіnія pracyuє 24 vjet në ditë, 7 ditë në ditë).
https://lifelineukraine.com/

SHTETET E BASHKUARA TË AMERIKËS

Klinika private:

(MOFIMI: Ne nuk marrim asnjë përfitim financiar ose përfitim tjetër nga klinika dhe nuk garantojmë cilësinë e mbështetjes psikologjike.)

Rikrijoni shëndetin e sjelljes

PARAGUAJ

 1. Cátedra de Psiquiatría, Facultad de Ciencias Médicas, Universidad Nacional de Asunción

Faqja e internetit: www.med.una.py

Cita për Psiquiatría de Adultos: llamar al 0992782394, de lunes a viernes, nga 8.00 deri në 10.00 të mëngjesit.

 1. Directorio de Salud Mental del Ministreio de Salud Pública y Bienestar Social

Favor konsulent el servicio más cercano a través de: https://www.mspbs.gov.py/portal/22590/conoce-el-servicio-de-salud-mental-mas-cercano-a-tu-comunidad.html 

 1. Centro Nacional de Prevención y Tratamiento de las Adicciones

Faqja e internetit: https://www.mspbs.gov.py/portal/25591/drogas-el-centro-de-control-de-adicciones-brinda-tratamiento-integral.html

Për më shumë informacion në lidhje me telefonin 021-298352, 021-298370 ose 021-298930.

FILIPINE

Më poshtë do të gjeni lidhje me faqet e internetit të institucioneve dhe organizatave që ofrojnë mbështetje për çrregullimet e varësisë:

https://mentalhealthph.org

https://doh.gov.ph/national-mental-health-program

https://ncmh.gov.ph/index.php/contact

POLONIA

Në Poloni ekziston një portal i specializuar uzaleznieniabehawioralne.pl ku mund të gjeni informacione të detajuara mbi mbështetjen e disponueshme për njerëzit që luftojnë me varësinë, duke përfshirë varësinë nga puna, dhe të dashurit e tyre. 

Këshillim online i organizuar nga portali uzaleznieniabehawioralne.pl Kliko këtu. Ju mund të gjeni ndihmë nga psikologu, specialisti i varësisë ose avokati. 

Ju mund të gjeni ndihmë përmes kësaj faqeje interneti që përmban bazën e të dhënave të mbështetjes së disponueshme Kliko këtu. Ju mund të bëni kërkim të personalizuar bazuar në vendndodhjen tuaj në vend.

SERBIA

Instituti i Shëndetit Mendor: https://imh.org.rs
Spitali special për sëmundjet e varësisë: https://www.drajzerova.org.rs

SLOVAKIA

Më poshtë do të gjeni lidhje me faqet e internetit të institucioneve dhe organizatave që ofrojnë mbështetje për çrregullimet e varësisë:

https://olup-prednahora.sk/aktuality/clanky/workoholizmus-najkrajsia-zavislost

https://buducnost.eu/kontakt_new

https://www.otvorene-srdce.sk

SLLOVENI

Më poshtë do të gjeni lidhje me faqet e internetit të institucioneve dhe organizatave që ofrojnë mbështetje për çrregullimet e varësisë:

https://www.nijz.si/sl/seznam-primarnih-in-sekundarnih-virov-pomoci-v-dusevni-stiski-in-pri-obvladovanju-vedenjskih

SRI LANKA

Linja Kombëtare e Ndihmës për Shëndetin Mendor: 1926

ZVICERË

Në Zvicër ekziston një portal i specializuar addictionsuisse.ch ku mund të gjenden informacione të detajuara mbi varësinë ose sjelljet e varësisë dhe ndihmën online.

Ju gjithashtu mund të gjeni mbështetje të specializuar pranë vendndodhjes tuaj në Zvicër përmes kësaj faqeje interneti: Kliko këtu.

Për më tepër, çdo kanton ka një njësi të specializuar mjekësore të dedikuar për të ndihmuar njerëzit me sjellje të varësisë (shih për shembull këtu për Vaud, ose këtu për Gjenevë).

TAIWAN

台灣輔導與諮商學會(Shoqata e Udhëzimeve dhe Këshillimit të Tajvanit: http://www.guidance.org.tw 

財團法人「張老師」基金會(Fondacioni Mësues Chang): http://www.1980.org.tw

衛生福利部心理健康司(Ministria e Shëndetësisë dhe Mirëqenies):

https://dep.mohw.gov.tw/domhaoh/cp-4558-69568-107.html

TAJLANDË

Njësitë e Shëndetit Mendor dhe Shërbimeve Psikiatrike në kuadër të Departamentit të Shëndetit Mendor
การ ให้ บริการ ทาง สุขภาพ จิต และ จิตเวช หน่วย ใน สังกัด กรม กรม สุขภาพ จิต
https://dmh.go.th/service/

Linja telefonike e shërbimit të shëndetit mendor 1323
tel. 1323 (24 orë)
บริการสายด่วนสุขภาพจิต 1323
โทร 1323 (24 ชั่วโมง)
https://dmh.go.th/service/view.asp?id=147
https://www.facebook.com/helpline1323/

Samaritanët e Tajlandës
tel. 02-113-6789 (Orari i zyrës 12.00-20.00)
สมาคมสะมาริตันส์แห่งประเทศไทย
โทร. 02-113-6789 เวลา 12:00-22:00 น.
https://www.samaritansthai.com/contactus/
https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand

ZAMBIA

Qendra Wellness Serenity: https://www.serenitywellnesscenter.org/ 

PsycHealth Zambia: http://psychzambia.com/

sqShqip