Стручен панел за работна и организациска психологија

Меѓу нашите експерти има истражувачи кои се специјализирани за работна и организациска психологија, како и за управување со човечки ресурси (HR). Зависноста од работа е исто толку клинички проблем колку што е организациско однесување и прашање што е длабоко вградено во работната психологија и практиките на управување. Организациската клима и култура се меѓу најважните фактори кои влијаат на работохоличните однесувања. За да ги разбереме и да развиеме ефективни организациски решенија, потребни ни се интеграции и блиска соработка помеѓу истражувачите од клиничката и работната психологија. Членовите на нашиот тим на соработници претставуваат земји од целиот свет.

Списокот е подреден по азбучен ред.

Џим Ароусмит, д-р.

Факултетот за менаџмент

 Бизнис школа Меси Меси Универзитетот во Окленд

 Нов Зеланд

 
Џим има докторат по менаџмент и работи на Бизнис школата Маси во Нов Зеланд. Неговите истражувачки интереси се во управувањето со човечките ресурси и работните односи, особено во однос на работното време, ангажирањето на вработените и платата.  

Публикациите во психологијата за работа и стрес вклучуваат:

Ероусмит, Џ. 2013. 'Работно време во Европа', во Arrowsmith, J. и Pulignano, V. (eds.). Трансформацијата на работните односи во Европа. Њујорк/ Лондон: Routledge.111-132
Ероусмит, Џ. 2002. „Борбата околу работното време во Британија на деветнаесеттиот и дваесеттиот век“, Историски студии во индустриските односи 13. 83-117

Shahnaz Aziz, Ph.D.

Професор
Одделот за психологија
East Carolina University
САД
 
Professor of Psychology and Director of Industrial/Organizational Psychology at East Carolina University (ECU); served as Associate Chair of ECU’s Department of Psychology. Research interests and expertise include: employee health and well-being, workaholism, work-life balance, work stress, and occupational health. Applied experience in training needs assessment, survey development, focus groups, and job analysis. Recipient of the UNC Board of Governors Distinguished Professor for Teaching Award. Recipient of an NIH Grant focused on workaholism and metabolic outcomes. Recipient of ECU’s Harriot College of Arts & Sciences Grant-Seeking Reassignment Award. Recipient of ECU’s Harriot College of Arts & Sciences Summer Research Award. Recipient of ECU’s Psychology Department Hendrix Award for Faculty Excellence (for highest level of excellence in scholarly achievements, excellence in teaching and mentoring activity, and service to the department, university, and profession). Recipient of ECU’s Psychology Department Faculty Appreciation for Graduate Student Mentoring Award. Finalist for ECU’s Distinguished Graduate Mentoring Award.

Кристијан Балдучи, д-р.

вонреден професор
Одделот за психологија
Универзитетот во Болоња

Италија
 
Вонреден професор по работна и организациска психологија на Универзитетот во Болоња, Италија.
Автор е на бројни трудови за зависност од работа. Најновите публикации во оваа област вклучуваат:
 
Балдучи, Ц., Menghini, L., Conway, PM, Burr, H., Zaniboni, S. (2022). Работохолизам и спроведување на малтретско однесување на работа: проспективна анализа. Меѓународен весник за истражување на животната средина и јавно здравје, 19, 2399.
Балдучи, Ц., Alessandri, G., Zaniboni, S., Avanzi, L., Borgogni, L., & Fraccaroli, F. (2021). Влијанието на работохолизмот врз обемот на работа на дневно ниво и емоционалната исцрпеност, како и врз долгорочните работни перформанси. Работа и стрес, 35 (1), 6-26.
Балдучи, Ц., Spagnoli, P., Toderi, S., & Clark, M. (2021). Индивидуално истражување за врската помеѓу работохолизмот на дневно ниво и систолниот крвен притисок. Работа и стрес. https://doi.org/10.1080/02678373.2021.1976883

Николас Жиле, д-р.

QualiPsy EE 1901, Université de Tours, Tours, Франција 
 Institut Universitaire de France (IUF), Паризс, Франција
 
Франција

Моите истражувачки активности се фокусираат на мотивационите процеси (на пример, мотивација, работохолизам, ангажирање) во работниот контекст, како и на нивните детерминанти (на пр. лидерство, дизајн на работа) и последици (на пр. перформанси, благосостојба).

Автор е на бројни трудови за зависност од работа. Најновите публикации во оваа област вклучуваат:
 
Жиле, Н., Морин, Еј Џеј, Сандрин, Е., и Хоул, СА (2018). Истражување на комбинираните ефекти на работохолизмот и работното ангажирање: Суштинско-методолошка синергија на методологиите насочени кон варијабилното и личноста. Весник за професионално однесување, 109, 54-77.
Жиле, Н., Морин, Еј Џеј, Ндијаје, А., Коломбат, П., Сандрин, Е., и Фукеро, Е. (2022). Комплементарни пристапи кон димензионалноста на работохолизмот, насочени кон променливи и личности. Применета психологија, 71 (1), 312-355.

Џејн Паркер, д-р.

Факултетот за менаџмент

Бизнис школа Меси Меси Универзитетот во Окленд 

Нов Зеланд

 
Џејн има докторат по индустриски односи и работи на Факултетот за менаџмент на Бизнис школата Маси во Нов Зеланд. Нејзините истражувачки интереси вклучуваат компаративни работни односи, стратешки HRM и демократија и инклузија на работното место.

Публикациите во психологијата за работа и стрес вклучуваат:

Паркер, Џ., (главно уредување), Baird, M., Donnelly, N. и Cooper, R. (2022). Жените и работата во Азија и Пацификот: искуства, предизвици и начини за напредување. Окленд: Прес на Универзитетот Меси. 

Паркер, Џ., Arrowsmith, J., Young-Hauser, A., Hodgetts, D., Carr, S., Haar, J. и Alefaio-Tugia, S. (2022). Перцепции за влијанијата врз животната плата во Аотеароа Нов Зеланд: кон контекстуализирана концептуализација на повеќе нивоа. Преглед на персоналот, кн. пред печатење. https://doi.org/10.1108/PR-01-2021-0037

Паола Спањоли, д-р.

Вонреден професор по работна и организациска психологија

Одделот за психологија

 Универзитетот во Кампанија Луиџи Ванвители

Италија

Автор е на бројни трудови за зависност од работа. Најновите публикации во оваа област вклучуваат:
 
Молино, М., Ковалчук, Л.С., Гислиери, Ц., и Спањоли, П. (2022). Работна зависност меѓу вработените и самовработените работници: истрага заснована на италијанската верзија на Бергенска скала за зависност од работа. Европски весник за психологија, 18 (3), 279-292. doi.org/10.5964/ejop.2607
Балдучи, Ц., Спањоли, П., Тодери, С., и Кларк, м-р (2021). Индивидуално истражување за врската помеѓу работохолизмот на дневно ниво и систолниот крвен притисок. Работа и стрес, doi: 10.1080/02678373.2021.1976883
mk_MKМакедонски јазик